Önemli Kedi Hastalıkları

Burada anlatılan 5 önemli hastalığı erken dönemde anlayabilir ve tedavisinin daha kolay olmasını sağlayabilirsiniz. Bazen 1 kusma, küçük bir deri lezyonu, öksürük, sık sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma gibi semptomlar kedinizin hasta olduğuna işarettir. Erken dönemde Veteriner Hekiminize danışın ne siz ne biz geç kalmış olmayalım. 

  1. Alt İdrar Yolu Problemleri (FLUT) : Alt idrar yolu problemleri; idrar yolu enfeksiyonu, sistit, idrar kesesi taşları, idrarda kristallenme ve idrar yolu tıkanmalarını anlatan genel terimdir. Kediniz bu problemlerin hepsini birden yaşayabilir. Tuvalet kabına gidip idrar yapamama, idrar yapma sırasında bağırma, kanlı idrar yapma, İdrar yapma sırasında kambur duruş bu hastalığın genel belirtileridir. Stres ve beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak gelişen bu hastalık çok sık görülmektedir. 
  2. Böbrek Yetmezliği: Kediniz çok sık su içiyor ve sık sık idrara çıkıyorsa bir böbrek hastası olabilir. Devamında kusma şikayeti bunu destekler. İştahsızlık, kilo kaybı gibi sorunlar olabilir. 
  3. Deri Problemleri: Kaşıntı, tüy dökülmesi, deride kızarıklık gibi semptomlar gösteren kedinizde bir çok deri problemi olabilir. Tiroid bozuklukları, dermatofitoz, uyuz, allerji gibi sık görülen nedenlerin ayırt edilmesi gerekir. Veteriner hekiminizin alacağı bir deri kazıntısı örneği bu problemlerin ayırt edilmesini sağlar.
  4. Astım: Allerjik bronşit dediğimiz durum kedilerde sık görülür. öksürme, nefes almada güçlük ilk belirtileridir. Kalp ve diğer akciğer hastalıklarından ayırt edilmesi gerekir. 
  5. Gastrit: İlk belirtisi kusmadır. 

Profesyonel yardım için 0(212) 607 1700 numarasından kliniğimizin yetkin hekimlerine ulaşabilirsiniz.

Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps