Mikroçip hakkında detaylı bilgiye sahip değilseniz Mikroçip Nedir? Ne İşe Yarar? adlı içeriğimizi incelemizde fayda var. 

Bir mikroçipin ne kadar süre ömrü vardır?

Mikroçipin bünyesinde bulundurdugu hiçbir güç kaynağı oynayan bir parçası yoktur. En az 25 yıl dayanacak kadar yapılmışlardır ve hayvanın hayatı boyunca işlevliğini sürdürecek şekilde garantilidir.

Bu mikroçipi kimler enjekte edebilirler?

Mikroçipleri sadece Veteriner Hekimlere yaptırtın. Enjeksiyon işlemi olduğu için anatomik olarak enjeksiyon yerinin saptanması ve sterilite koşullarına uymak çok önemlidir.

Mikroçipler nasıl çalısır?

Pirinç tanesi kadar küçük olan çipler birkaç bölümden oluşurlar. İlk olarak cam kapsül Bu cam kapsül biyo uyumludur. Yani hayvana zarar vermez , toksik, alerjik değildir. Mikroçipler hayvanın içinde ilerlemesin diye polprpilen polymer ile kaplıdır. Bunu da polimer hayvanın bünyesinin kapsülün etrafında bir hücre duvarı örmesini sağlayarak yapar. (kaynak: identipet). Mikroçipleri cerrahi olarak çıkarmak zordur. Son kullanma tarihleri yoktur ve yıpranmazlar. Hayvanın hayatı boyunca kalırlar.

Kapsülün içinde ise bilgiyi tutan silikon bir mikroçip bulunur. Bunun yanında bir kapasitör ve bakır sarılı bobin vardır. Kapasitör okuyucudan aldiğı frekansı alır ve enerji haline dönüştürerek çipe iletir. Çip çalısıp bilgiyi yine bobini anten olarak kullanıp alıcıya yönlendirir. Bu radyo frekansini alan Okuyucu mikroçip numarasını dekode eder ve ekranında bilgileri kullanıcıya gösterir.

Bünyesinde hiçbir güç kaynaği bulundurmadiği için mutlaka bir okuyucuya ya da scannera ihtiyaç duyar. 

Okuyucu bütün mikroçipleri okuyabilir mi?

Evet, Universal okuyucular bütün mikroçipleri okur. Zaten Avrupada kullanılan çipler 134.2 khz ve ISO standartı olarak Amerikadakiler ise 125 khz dir.

Mikroçip uygulaması hayvanların canını acıtır mı?

Mikroçip enjektörü normal kanüllerden daha kalındir ancak hayvanlara hiçbir zarar vermez ve hayvanlar enjeksiyon esnasında aşırı reaksiyon göstermezler. Anestezi gereksinimi yoktur ve tavsiyede edilmez.

Mikroçip uygulama yaşı ne olmalıdır?

Genelde 5 ve 8 haftalik arasında hayvanlara enjeksiyon yapılabilir. Tabii ki bu yaşlardan sonra ne zaman istenirse de yapılabilir.

Enjeksiyon bölgesi köpeklerde ve kedilerde neresidir? 

Köpek ve Kedilerde enjeksiyon bölgesi aynı olup iki omuz kemiğinin arasına derin deri katmanına uygulanır.

Mikroçipi taktırdıktan sonra çıkarmak mümkün mü?

Öncelikle mikroçipler tamamen non-toksik, biyo-uyumlu olduklarından evcil hayvanınıza en ufak bir zarar vermeyecektir. Ancak yine de çıkarmak isterseniz, cerrahi operasyon yapılarak mikroçipler çıkartılabilmektedir.

Ben yurtdışına çok seyahat ediyorum. Taktıracağım mikroçip yurtdışında da okunabilecek mi? Bir ikinci sorum da mikroçip taktırdıktan sonra, artık sağlık karnesi taşıyacak mıyım?

Mikroçiplerimiz ISO 11784-11785 standartlarında üretildiğinden tüm dünyada okunabilen mikroçiplerdendir. İkinci sorunuza gelince, şunu hiçbir zaman unutmayınız ki gerek seyahatlerinizde ve gerekse veteriner kliniklerinde en geçerli belge, evcil hayvanınıza ait  “Sağlık Karnesi” dir. Bu karnenin yurtdışı gümrük girişlerinde ibrazı mecburidir ve mikroçip kimlik numarasına kaydedilen bilgilerle birebir örtüşüyor olması gerekmektedir.

Ayrıca 3 Temmuz 2004 tarihinden itibaren AB ülkelerine girişte mikroçip taşımayan evcil hayvan girişine müsaade edilmeyeceğini de unutmamak gerekmektedir.

Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps