ŞirinVet Operasyon Ekibi 

Kliniğimizde can dostunuzla ilgili tüm cerrahi operasyonlar uzman ekibimiz ile yapılmaktadır. Tam otomatik kapalı devre anestezi cihazı bizim için olmazsa olmazdır. Bu sayede evcil hayvanınız güvenli bir anestezi geçirmiş olur. Basit gibi görünen kısırlaştırma ameliyatında dahi en ufak bir dikkatsizlik minik dostunuzu zorda bırakabilir. Operasyon öncesi, sırası ve sonrasında dikkat ettiğimiz ve sizinde sorgulamanın gereken konular;

  • Operasyon öncesi muayene: Ameliyata alınacak hastanın mutlaka Veteriner Hekim muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Sağlıklı gibi görünen minik dostunuzun bir hastalığı veya hastalık başlangıcı olabilir. Bu gibi durumlarda acil değilse operasyon ertelenir ve hastalığın araştırması yapılır.

 

  • Operasyon öncesi kan testleri: Tam kan sayımı ve anestezi protokolü diye adlandırdığımız serum biyokimya testlerinin operasyon öncesinde yapılması gerekmektedir. Bazı anormalliklerde (trombositopeni, anemi, böbrek ve karaciğer yetmezliği vb.) kan testleri bize yardımcı olur ve bu durumda öncelikle hastalığın tedavisi veya mevcut duruma göre anestezi ile yolumuza devam ederiz.

  • Damar yolunun açılması: Olmazsa olmaz olarak gördüğümüz damar yolunun açılması, operasyon sırasında oluşabilecek risklere karşı hızlı bir şekilde önlem almamızı sağlar. İntravenöz olarak verdiğimiz ilaçlar hemen kana karışır ve hızlı etki gösterir. Diğer bir ihtiyaç ise damar yolu serum verilmesidir. Serum, kan basıncının normal seviyede tutulmasını sağlar ve böylece hayati organlarımız oksijensiz ve besinsiz kalmazlar.

  • Anestezi: Minik dostunuzun yaşına, kilosuna ve muayene bulgularına göre uygun anestezi yöntemi ve ilaç seçimi yapılmalıdır. Yüksek doz ve yanlış anestezi yöntemi hastamızın sağlığını tehdit edebilir. Anestezik madde öncesi sedatif ilaçlarla sakinleştirilen hastamız sonrasında anesteziye alınır. Uzun süren operasyonlarda veya katı anesteziklerin kullanımının kontrendike olduğu durumlarda tam otomatik kapalı devre anestezi cihazı ile minik dostunuzun operasyonunu gerçekleştiririz.

  • Ağrı kesici: Uygun ağrı kesici ilaçlar hastamızın kilosuna göre uygun dozda seruma eklenir

  • Sterilizasyon: Operasyonda enfeksiyon riskini ortadan kaldırmanın tek yolu sterilizasyona dikkat etmektir. Sterilizatör ile mikroplardan arındırdığımız cerrahi önlük, örtü ve aletler ile operasyona gireriz. Steril bir ortam ve aletler ameliyat sonrası iyileşmeyi kısaltacaktır. 

  • ​Operasyon sonrası bakım: Operasyondan çıkan hastalarımız uygun süre boyunca gözetim odamızda tutulur. Hastamızın anesteziden uyanması burada olur ve mutlaka bir veteriner hekim kontrolünde yapılır.

Kliniğimizde Anestezi

Kliniğimiz bünyesinde bulunan anestezi ekipmanları sayesinde minik dostunuz güvenle anesteziye alınır. Katı anesteziklere göre bir çok avantajı bulunan bu sistemde anestezik madde solunum yoluyla verilir. Özellikle daha uzun süren operasyonlarda bu sistem olmazsa olmazdır. Operasyon sırasında olumsuz bir durumla karşılaşıldığında aneztezi bir kaç dakika gibi bir sürede sonlandırılabilir. 


Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps