Uzmanlık alanımız olan kuş veterinerliği ile tüm kuş bakan kişilerin dostlarına sağlıklı bir yaşam sunmalarına yardımcı oluyoruz. Her kuşun benzersiz ihtiyaçları olduğunu anlıyor ve yılların verdiği deneyimimizle onların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı oluyoruz.

Kuşlar, hayatımızın bir parçası haline gelmiş önemli dostlarımızdır. Ancak, kuşlar da insanlar gibi bazen sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle, onların sağlığına özen göstermek ve en iyi bakımı sağlamak çok önemlidir.

🦜 Eğer siz de İstanbul'da kuş veterineri arıyorsanız tüm ekip çalışanlarımız 7/24 hizmetinizdedir. 

Kuş Veterineri

Kuşlar İle İlgili Sağlık Sorunları

Kuşların ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği unutulmamalıdır.Dostlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için düzenli olarak veteriner tarafından kontrol edilmeleri ve gerektiğinde tedavi edilmeleri gerekmektedir.Peki kanatlı dostlarımız ne gibi sorunlarla karşılaşabilir?

Solunum Yolu Enfeksiyonu: Özellikle kümes hayvanları gibi grup halinde yaşayan kuşlar arasında kolayca yayılır. Solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileri arasında burun akıntısı, öksürük, hapşırma ve hırıltı gibi solunum problemleri yer alır. Bu belirtiler görüldüğünde, bir veteriner hekime başvurmak önemlidir.

Tüy Dökümü: Tüy dökümü aşırı veya normal döneminden farklı bir zamanda gerçekleşiyorsa veya tüylerde anormal bir görünüm varsa, bu bir sağlık sorununun işareti olabilir. -Detaylı Bilgi

Tüy Yeme: Kuşlarda tüy yeme hastalığı, kuşların tüylerini gagalarıyla koparıp yemesi durumudur. Bu davranışın birçok sebebi olabilir, ancak genellikle stres, sıkıntı, beslenme yetersizliği, parazitler veya vitamin eksiklikleri gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilir.

Cilt Problemleri: Kuşlarda cilt problemleri, kaşıntı, kızarıklık, kabarcıklar, pullanma, yaralar veya tüy kaybı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.

Diğer Sorunlar: Enfeksiyon,sindirim hastalıkları,ani gelişen problemler,göz hastalıkları,parazit sorunları gibi birçok diğer problemi kuşlarda görmemiz olasıdır.

Kuş Veteriner Hekimliği

Kuşlarda Sağlıklı Yaşamın İpuçları

Her ne kadar evimizdeki muhabbet kuşunu,güvercini veya farklı bir tür kuşu sağlıklı beslediğimizi düşünsekte zaman zaman sağlık sorunlarıyla karşılaşmamız mümkündür.

Örneğin evimizdeki yüksek ses bile kuşlar üzerinde stres yaratabilir.Kuşlarda stres, yorgunluk, iştah kaybı, tüy dökümü, agresif davranışlar ve sağlık sorunlarına neden olabilir.Bundan dolayı kuş ebeveynleri mutlaka güvenebileceği bir "kuş veterineri" belirlemeli.Bu veteriner klinikte gerekli muayeneleri düzenli olarak yaptırmalıdır.

Sağlıklı yaşamın sırrına gelecek olursak.Şu maddeleri öğrenmemiz faydalı olacaktır ; 

  • 🦜 Doğru beslenme - Detaylı Bilgi
  • 🦜 Düzenli egzersiz
  • 🦜 Güvenli ortam
  • 🦜 Stres önleme
  • 🦜 Düzenli veteriner kontrolü

Kuş Hastalıkları ve Tedavi

Kuş Veterinerliğinde Hangi Durumdayız?

Her veteriner hekim kuşlara bakamaz. Kuş veteriner hekimliği, farklı uzmanlık alanlarına sahip olduğu için bu konuda deneyimli olan hekimlere danışmak gerekir.ŞirinVet, kuş sağlığı konusunda 10 yıllık tecrübesiyle hizmet veren, alanında uzmanlaşmış veteriner hekimlerden oluşan bir klinik olarak, kuşlarınızın sağlığı için en iyi tedavileri sunmaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Hangi durumlarda kuşumu size getirmeliyim?

Kuş ve diğer kanatlı hayvanlar memelilere kıyasla daha hassas ve narin olduklarından anormal bir bulgu ile karşılaşıldığında vakit kaybetmeden veteriner hekiminize götürmeniz gerekmektedir. Basit görünen bir keyifsizlik bazen çok ciddi enfeksiyonun habercisi olabileceği gibi hafif bir aksama geri dönüşü olmayan ortopedik problemlere sebebiyet verebilir. Bütün bunlar göz önüne alındığında yapılacak olan laboratuar incelemeleri ve gerekiyorsa röntgen vb ileri tetkikler bu aşamalarda problemin tam olarak tespit edilmesine olanak sağlayacaktır.

Kuşlarda hastalık belirtileri nelerdir?

Çok narin minik doslarımız en ufak bir şikayeti olduklarında bunu vucut dilleriyle belli ederler. Halsizlik, iştahsızlık, kusma, kendine zarar verme, senin kısılması yada hiç ötmeme, ishal, kabarma, topallık  gibi şikayetler kuşunuzun hasta olduğun göstergesidir. 

ŞirinVet olarak ekibiniz ve donanımınız kuşları ameliyat etmeye yeterli mi?

Kuş cerrahisi alanında aldığımız eğitimlerle ve 10 yılı aşkın tecrübemizle mükemmel bir anestezi ve operasyon bilgisine sahibiz. En uygun ve güncel anestezi protokolleriyle ameliyata alır mümkün oldukça en kısa sürede bitirmeye çalışırız.

Kuşlarda hangi görüntüleme yöntemlerinden faydalanıyorsunuz?

Röntgen kuşlarda uyguladığımız en sık görüntüleme yöntemidir. Bunun yanında endoskopi, ultrason kuşlar için uyguladığımız görüntüleme teknikleridir.

Laboratuvarınız kuşlar için uygun mu? 

Dışkı analizi, Hemogram ve biyokimyasal kan analizleri için avrupa standartlarında laboratuvarımız onlar için dizayn edilmiştir. Dünyada referans kabul edilen İdexx laboratuvarı cihazlarına sahibiz.  

ŞirinVet kuş doktorunuz kuşunuzun detaylı muayenesi yapar ve ileri tetkik yapılması gerektiğinde bunları size bildirir. Bu bazen röntgen olabilir. Bazen hematolojik ve biyokimyasan kan tetkiklerini içerir. Bazen dışkı tahlili bakılması gerekir. Tüm bu işlemlerden sonra hekiminiz tedaviyi şekillendirecektir. Bu süreçte bize güvenmenizi ve sabırla beklemenizi isteriz.

Kanatlılar da dahil olmak üzere tüm hayvanların muayene ve tedavisini yapmakla yetkili kişi Veteriner hekim'dir. Siz evcil hayvan sahipleri olarak minik dostunuzu yetkili olmayan (petshop çalışanı, kuş yetiştiricisi vs.) kişilerin tavsiyesiyle tedavi etmeye kalkmayınız.
 
ŞirinVet Veteriner Kliniği olarak kanatlı hayvan muayenesinde; genç, dinamik ve tecrübeli kadromuzla hizmet vermekteyiz. 
Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps