Değişim dünyada kaçınılmaz olan bir olgudur ve her geçen gün gerek yaşanan arz talep dengesi gerek yaşanan her bir gelişmenin bir diğerini tetiklemesi sonucu yeni yeni ürünler ve olgular insanların karşısına çıkıyor. Öyle kavramlar var ki insanlar ilk duyduğu an kısa süreli bir şok bile geçiriyor. Nitekim birçok insan için de köpek pansiyonu olgusu tam olarak böyle olan bir olgudur. Bu yazıda da bilmeyenler ve/veya daha fazla bilgi edinmek isteyenler için en anlaşılır biçimde ana hatları ile bu konuda bilgiler verilecektir. Şimdi dilerseniz adım adım bu kavrama ve önemine değinelim.

istanbul köpek pansiyonu

Köpek Pansiyonu Nedir?

Köpek pansiyonu nedir öncelikle bunun yanıtı vermek gerekir. Pansiyon kavramı turizm işletmeciliğinde olan bir olgudur. Kısa süreli olarak konaklama yapılan ev tarzında olan mekanlardır. Genelde evlerden bozularak odalar kişilere günübirlik kiralanır. Banyo, tuvalet, mutfak gibi alanlar genelde ortaktır. İşte bu kavramdan tam olarak yola çıkarak köpek pansiyonu nedir sorusunun vermek gerekir ise köpeklerin kısa süreli olarak kalmaları için hizmet veren işletmelerdir. Bu tarz yerlere köpek oteli adı da verilir. Dünyada uzunca bir süredir verilen bir hizmettir. Ülkemizde ise başta Ankara, İstanbul gibi büyükşehirler olmak üzere giderek diğer kentlerde de yaygınlaşmaya başlayan bir hizmet ve işletmeciliktir. Ülkemizde de dünya normlarında son derece iyi örnekleri vardır. Farklı türde konsept farklılığı olan köpek otelleri vardır.

Köpek Pansiyonu Verilen Hizmetler Nelerdir?

Köpek pansiyonu olarak çalışan işletmelerde verilen hizmetlerden başlıcaları şunlardır:

  • Kavramın kendisinden de net bir biçimde anlaşılacağı gibi köpeklerin konaklama yapması sağlanır
  • İnsan otellerinde genelde olmayan veteriner hizmetleri de pansiyonlarda olur. Her pansiyonda yasal mevzuatlarda göz önüne alınarak bir deneyimli veteriner mutlaka vardır
  • Köpeklerin bakımı ve temizliği yapılır
  • Temel köpek eğitimleri verilir.
  • Kaldığı süre boyunca eksiksiz ve doğru bir biçimde beslenmesi sağlanır
  • Köpeğin günlük rutinleri gerçekleştirilir ve yürüyüşe çıkarılır
  • Köpeklerin tuvalet gereksinimleri giderilir.

Ana hatları ile köpek otellerinde verilen hizmetler bu biçimdedir. Bazılarında tamamı, bazılarında ana olan hizmetler verilir. Örneğin tüm pansiyonlarda eğitim verilecek ya da bakım yapılacak diye bir kural yoktur. O yüzden bu tür bir yer seçimi yapar iken gereksinimlere uygun olan köpek pansiyonun seçilmesi işin temel püf noktasıdır.

Köpek Pansiyonu Neden Önemli?

Köpek pansiyonu bir ihtiyaç mıdır yoksa değil midir diye insanlar düşünebilir. Hatta kimi insanlara lüks bile görünebilir. Lakin böylesi bir durum söz konusu değildir. Köpek otelleri günümüzde evinde köpek besleyenler için ciddi anlamda bir gereksinimdir. Çünkü eğer köpek sahibi yalnız yaşıyorsa ve bir süre köpeği ile ilgilenemeyecek ise o zaman köpek oteline bırakmalıdır. Çünkü köpekler yalnız başına yapamaz. Mutlaka birinin gereksinimine duyarlar. O yüzden mutlaka kendileri ile ilgilenilmesi gerekir. Ayrıca köpeğin yaşadığı mekanda birisi olsa da yeterince bilgisi yoksa o zaman belli aralıklarla eğer asıl ilgilenen kişi köpek ile ilgilenemiyorsa o zaman bu tür yerlere asıl ilgilenen kişi gelene dek götürebilir.

Köpek Pansiyonu Nasıl Olmalıdır?

Köpek pansiyonu seçerken aşağıda yer alan hususlara dikkat edilmesi gerekir:

  • Kamera ile kontrol edilebilmelidir
  • Temizliğinden emin olunmalıdır
  • Hijyen kurallarına uygun hizmet vermelidir
  • Müşterinin istemlerine yanıt verebilmelidir
  • Bünyesinde mutlaka bir veteriner olması gerekir
  • Köpeğin gereksinimlerine mutlaka yanıt verebilmelidir
  • Bilindiği gibi köpeklerin kendisine özgü bir beslenmesi vardır. Buna uygun köpeği beslediklerinden şüphe duyulmamalıdır.
  • İşin fiyat kısmı tüm bunlardan sonra düşünülmelidir
  • Köpeklere yaklaşımı sevgi dolu olmalı ve kesinlikle köpeğe şiddet uygulanmayacağı garanti edilebilmelidir.

Neden Şirinvet Köpek Pansiyonu?

1. Yeterli büyüklükte alan.

2. Sabah ve akşam olmak üzere 2 kez gezdirme.

3. Sürekli veteriner hekim kontrolü.

4. Otomatik havalandırma sistemi. 

5. 7 gün 24 saat gözetim.

Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps