Kedi oteli olarak da bilinen kedi pansiyonu, adından da anlaşılacağı üzere kedilerin belirli bir süreliğine özel şartlarda bakıldığı evcil hayvan merkezleridir. Kedi sahipleri her ne kadar patili dostlarıyla birlikte yaşamaktan çok memnun olsalar da çeşitli sebeplerden dolayı kısa süreliğine ayrılmaları gerekebilir.

Özellikle yoğun iş hayatı, yurt içi veya yurt dışı gezileri sırasında kedinin bakımını üstlenecek profesyonel kişileri bulmak gerekir. İşte bu sebeple Avrupa’da uzun yıllardır hizmet veren kedi pansiyonu ülkemizde de faaliyetlerine başlamıştır.

Kedi Pansiyonu (Oteli) Ne İşe Yarar?

Kedi pansiyonunun işlevi özellikle yoğun bir iş veya sosyal yaşama sahip olan kişilerin beklentilerini karşılayacak özelliktedir. Çok sevdiğiniz kedinizden ayrı kalmanız gereken özel zaman ve durumlarınız olabilir. Bu zamanlarda kedinizi kendi başına bırakma riskine katlanmak yerine onu emin ellere emanet edebilirsiniz. İşte bu sebeple kedilerin 7/24 bakım altında tutulduğu kedi pansiyonu kurulmuştur. Kedi pansiyonunda çalışan kişiler bu alanda deneyimli ve kedi davranışları konusunda uzmanlardan oluşur.

Kedi Pansiyonunda Neler Yapılır?

Kedi pansiyonu hizmetleri, özellikle ilk defa bu tür kedi otelleri kullanacak kişilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alır. Kedinize siz yokken çok iyi bakılmasını istiyorsanız mutlaka tecrübeli personele sahip kedi pansiyonlarını seçmeniz gerekir. Genellikle kedi pansiyonunda her kedinin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için gerekli tüm hizmetler eksiksiz biçimde sunulur.

Kedilere Günlük Bakım Hizmeti

Kedilerin günlük bakımı sağlıklı yaşamaları için çok önemlidir. Eğer siz uzun süreli bir yurt dışı seyahatine çıkıyorsanız, kedinizle ayrı kaldığınız süre boyunca ona çok iyi bakılması için profesyonellerden destek alabilirsiniz. Kedilerin günlük bakım hizmetleri kedi pansiyonu çalışanları tarafından şu şekilde yapılır:

  • Kedinin beslenme, su ve tuvalet gibi temel ihtiyaçları karşılanır.
  • Kedilerin güvenli bir alanda özgürce oyun oynamaları sağlanır.
  • Günlük enerji atma ihtiyaçları çeşitli egzersizlerle karşılanır.
  • Yalnızlık çekmemeleri için kedilerle doğrudan ilgilenilir.
  • Diğer evcil hayvanlarla sosyalleşip arkadaş olmaları sağlanır.
  • Kedilerin stres yaşayabileceği tüm durumlardan uzak tutulması sağlanır.

Kedilere Kuaför ve Tüy Bakımı Hizmeti

Kedilerin kuaför ve tüy bakımı da profesyonel hizmet sunan kedi otellerindeki hizmetler arasındadır. Ancak kedilere kuaför hizmeti, standart ücretin içinde olmayıp ekstra istek üzerine yapılan bir uygulamadır. Kedi sahibinin talep etmesi halinde kediler özel ekipmanlar kullanılarak yıkanır, kurulanır ve tüylerine bakım yapılır. Kedi pansiyonunda konaklama hizmetinden yararlanan kedilere bu hizmetler belirli bir maliyet karşılığında sunulur.

Kedilere Transfer Hizmeti

Kedinin eve bırakılması gibi ihtiyaçlarda da kedi otellerinin profesyonel bir şekilde hizmet verdiği bilinir. Pek çok evcil hayvanda olduğu gibi kediler de sadece ev ortamına alışkın oldukları için dışarıda ciddi problemler yaşayıp stres olabilirler. Bu nedenle kedi bakımı konusunda deneyimli personel evinize gelip kedinizi özel taşıma ekipmanları ile alarak kedi pansiyonuna getirir. Aynı şekilde kedinin pansiyondaki son gününün ardından eve transferi konusunda da stres yaşamaması için özel taşıma hizmeti uygulanır.

Kedi Pansiyonu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi oteli seçimi sırasında her kedi sahibinin mutlaka göz önünde bulundurması gereken bazı koşullar vardır. Öncelikle kedi pansiyonu olarak hizmet veren işletmenin gerekli çalışma izni ve ruhsatlara sahip olup olmadığına bakılmalıdır. Daha sonra kedi pansiyonunun durumunu kendi gözünüzle gördükten sonra pansiyondaki yaşam alanını kontrol etmelisiniz. Acil durumlarda kaza veya yaralanmalarda veterinere olup olmadığı, mama kalitesi, ilaç tedavisi olup olmadığı gibi detaylara da mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Kedi pansiyonu seçerken çalışanlar hakkındaki internette yazılan yorumları göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır.

Onlar bizim canlarımız ve her yere güvenle bırakamıyorum diyenlerden misiniz? Sadece kedilere özel bölümlerde minik dostunuzu misafir ediyoruz. Neden mi biz?

1. Köpeklerden ayrı bölümde sadece kedilere özel bölüm.

2. Sosyal kediniz için birbiriyle uyumlu kedilerin bulunduğu oyun odası.

3. Hırçın ve asosyal kediniz için ona özel geniş kafes sistemi.

4. Sürekli Veteriner Hekim kontrolü.

5. Otomatik havalandırma sistemi. 

6. 7 gün 24 saat gözetim.

Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps