kuşlarda tedavi

Kuşlar dünya üzerinde ortalama 18 bin türden oluşmaktadırlar.Bu türlerden 465 tanesi Türkiye'de gözlemlenen kuş türlerindendir.Kuş sahiplenme oranının fazlalığı kuş veterineri ihtiyacını beraberinde getirmiştir.Muhabbet kuşu,papağan,hint bülbülü ve sınırsız tür ŞirinVet Veteriner Kliniğimizde tedavi altına alınmaktadır.İstanbul bahçelievler ilçesinde ŞirinVet veteriner kliniği olarak tüm kuş türlerinin yanındayız.

Kuş Veterineri Nedir ?

Kuş türlerine özel olarak bakan ve tedavi uygulayan veteriner kliniklerine kuş veterineri diyebiliriz.Ancak bu kliniklerden büyük bir kısmı sadece kuşlara bakmamaktadır.Kuş ile birlikte kedi,köpek,tavşan ve egzotik hayvanlara da hizmet vermektedir.ŞirinVet Veteriner Kliniği olarak bizim de kuşlar için özel ayrılmış bölümümüz bulunmaktadır.Muayene,ultrason,idexx laboratuvarı gibi birçok hizmet kliniğimizde verilmektedir.

Muayene İşlemleri

Veterinerlik fakültesinden mezun ve gerekli şartları yerine getirmiş kişilere veteriner hekimi ünvanı verilir.Bu ünvan ile kişiler artık hayvanlarda muayene,tedavi uygulama ve tanı gibi uygulamalar yapabilmektedir.

Kuşlarda bir hastalığın tanısının konulması veya bir aksiliğin tespiti için ilk uygulanacak işlemlerden birisi muayene'dir.Muayene ile teşhis konulmaya çalışır.Sadece muayenenin yeterli olmadığı durumlarda teknolojiden de yararlanılır.Medikal cihazlarımız elle hissedilemeyen,gözle görülemeyen deri altındaki hastalıkları tespit etmek için hekim arkadaşlarımızın yardımına koşmaktadır.Tüm bu süreç 10 yıldan fazla tecrübeye sahip hekim arkadaşlarımız tarafından kliniğimizde gerçekleşmektedir.

Kuşlarda muayene işlemi aşamaları ; 

  • Gözlemleme : Gözlemleme ile kuşlarda gözlemlenen olağan dışı durumlar incelenir.Bu durum titreme,garip davranışlar,kusma gibi haller olabilmektedir.
  • Dinleme işlemi : Dinleme uygulaması gerçekleştirilmektedir.Hırıltı,hapşurma ve olağan dışı sesler bu aşamada tespit edilmektedir.
  • Fiziksel inceleme: Kuşun her bölgesi fiziksel olarak yoklanmaktadır.Ancak sadece bu işlem bize kesin tanı vermiyecektir.
  • Görüntüleme İşlemi : Bu işlemde teknolojiden yararlanılmaktadır.Bilgisayarlı görüntüleme teknolojileri ile kırık kontrolü ,ezilme,veya tümör gibi bazı rahatsızlıklar belirlenmektedir.
  • İç organ kontrolü : İç organların kontrolü çok ciddi hastalıkların erken teşhisi için çok önemlidir.İleri aşamaları ölümle sonuçlanacak birçok hastalık erken tespit edildiği takdirde kontrol altına alınabilmektedir.

Tanı Konulması

Veteriner hekim tarafından muayene işleminin bitmesinin ardından gerçekleşen durumdur.Teknolojik ekipmanların verdiği veriler ve gözlemlenen tüm durumlar veteriner hekim tarafından değerlendirilmektedir.Bu değerlendirme sonrası tanı hekim tarafından konulmaktadır.Direkt olarak muayene işlemi olmadan tanı konulamamaktadır.Yapılan tahliller,iç organların incelenmesi,hekimin fiziksel incelemesi tanının konulmasında en önemli rolleri oynamaktadır.

Uzun yıllar kuş veterineri arayan herkese kapılarını açan Şirinvet birçok kuş türünü sağlığına kavuşturmuştur.Muhabbet kuşu,papağan,kanarya,hint bülbülü ve diğer cinsler açıldığımız günden itibaren kliniğimizin hizmetlerinden yararlanmaktadır.Sizlerde kuş veterineri arıyorsanız tecrübeli ve alanında uzman kliniğimize mutlaka gelmelisiniz.

Tedavi Süreci

Kuşlarda tedavi işlemlerinin birçok farklı varyasyonları vardır.Bu varyasyonlar hekimler tarafından belirlenmektedir.Tedavi sürecinin başlaması kuş için konulan tanıya göre değişmektedir.Bacağında veya farklı bir yerinde kırık olan kuş ile iç organlarında parazit olan kuş aynı tedavi sürecine sahip değildir.

  • İlaç Tedavisi : Hekimin dediği miktarda ve zamanda ilaç kullanılmalıdır.Harici kişisel tahminlerimize göre kuşlara vereceğimiz ilaçlar çok ciddi problemelere yol açmaktadır.İlaç tedavisi cerrahi işlem veya aşı gerektirmeyen durumlarda kullanılmaktadı
  • Aşı Tedavisi 
  • Cerrahi İşlemler : Cerrahi işlem hekimler tarafından son aşamada tercih edilen yöntemdir.Eğer ilaç veya aşı uygulaması ile geçmeyecek bir rahatsızlık mevcut ise hekimler tarafından cerrahi işlem uygulanmaktadır.Steril ortamlarda gerçekleşen bu işlem her zaman risk faktörünü yanında taşımaktadır.

Tüm bu işlemler bahçelievler ilçesindeki Şirinvet Veteriner Kliniğimizde profesyonel hekimler tarafından titizlikle yapılmaktadır.Herşeyden önce sağlık diyoruz ve cinsi ne olursa olsun tüm kuşlarınızı kliniğimizde muayene için bekliyoruz.

İletişim 0212 607 1700

Faydalı Sayfalar

Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps