Bütün pet sahipleri, kısırlaştırma ve buna bağlı olarak kilo alma eğiliminin başlamasından endişe duyar.

Bu soruya evet veya hayır gibi kesin bir cevap vermek doğru olmaz. Elbette kısırlaştırılan kedi veya köpeklerde kilo alma eğilimi vardır. Ancak bu bir zorunluluk değildir. Beslenme düzeninde yapılacak küçük değişiklikler ve egzersiz süresini biraz artırmak böyle bir sorun yaşamanızı büyük oranda önleyecektir.

İster erkek isterse dişi olsun kısırlaştırma ile birlikte değişen hormon dengesi metabolizmada bir takım değişimleri de beraberinde getirecektir. İştah artışı bu değişimlerin başında gelmektedir. Buna karşın hormonal faaliyetlerin durması buna bağlı hareketliliğin azalmasına da neden olacağından enerji tüketimi de aynı oranda azalır. Bu durum da kilo artışının başlamasına neden olur.

Özellikle kısırlaştırma sonrasındaki ilk aylar kilo artışının çok hızlı olduğu dönemlerdir. Kısırlaştırma sonrasında bu değişimler dikkate alınarak yağ oranı azaltılmış besinlerin verilmesi gerekir. Ayrıca verilen mama miktarını bir miktar azaltarak da hızlı kilo artışını önleyebilirsiniz.

UNUTMAYIN!

Kilo alması endişesiyle kısırlaştırmaktan kaçınılması onun sağlığı üzerinde daha olumsuz etkiler yaratabilir.

Özellikle viral, bakteriyel, paraziter bir çok hastalığın bulaşma riski olacağı gibi meme tümörü, ovaryum kisti, testis yangısı ve benzeri hastalıklar daha büyük problemler yaratabilir.

Ayrıca hem erkek hemde dişiler için çiftleşme döneminde sokaklarda yaşayabileceği yaralanma riskini de göz önünde bulundurarak en doğru kararı onun adına siz vermelisiniz.

Ek Bilgi: Şişli ilçesinde veteriner kliniği arıyorsanız tıklayın.

Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps