İnsan hekimliğinde olduğu gibi veteriner hekimlikte de aşı uygulaması yani koruyucu hekimlik çok önemlidir. Yavru kedileri birçok enfeksiyöz hastalıklara karşı koruyan aşılar kedi aşı takviminde de belirtildiği üzere , belirli periyotlar dahilinde uygulanır. Belirli aralıklarla da tekrar uygulanması gerekir. 

Her aşı öncesi yapılan muayene sonrasında, belirli bir program dahilinde uygulanan aşılar 1 gün öncesinde sms ile size hatırlatılır. Minik dostunuzun birçok hastalığa yakalanmaması için aşılanmaları zorunludur.Yavru kedi aşılarını sayfamızın devamında takvim şeklinde görebilir ve detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

kedi aşı takvimi

Yavru Kedi Aşı Takvimi

Ne Zaman Uygulanmalı ?

AŞI ADI

6.Hafta

İç Dış Parazit Aşısı

7.Hafta

Zylexis 1-3-5

8.Hafta

İç Parazit Aşısı

9.Hafta

Karma Aşı

10.Hafta

Lösemi Aşısı

11.Hafta

Mantar Aşısı

12.Hafta

Karma 2

13.Hafta

Lösemi ve  Mantar Aşısı 2

16.Hafta

Karma 3

20.Hafta

Karma 4

 

Aşıların Etki Alanları

  1. İç ve Dış Parazit Aşısı : Kediniz öncelikle iç ve dış parazitlerden arındırılmalıdır.Parazitler kedinizin bağışıklık sistemini baskı altına aldığı için öncelikle parazit mücadelesi yapılmakta ve kedinizin bağışıklık sistemi güçlendirilmektedir.Dış parazit tedavisi aylık, İç parazit tedavisi ise 2 ayda bir tekrar edilmelidir.Detaylı bilgi.
  2. Lösemi Aşısı (Leukemia) : Lösemiye yakalanan kediler bağışıklık sisteminin düşmesi ile hayati tehlikeye girmektedir.Kedimizi lösemi ve lösemi ile bağlantılı hastalıklardan korumak için mutlaka lösemi aşısı yaptırmalıyız. Detaylı bilgi.
  3. Karma Aşı : Rhinotracheitis, Calici, Panleukopenia (Kedi gençlik hastalığı) virüslerine karşı uygulanır. 4 doz şeklinde tabloda görüldüğü gibi uygulanması tavsiye edilmektedir.Detaylı bilgilendirme için makalemizi okuyabilirsiniz.
  4. Kuduz Aşısı: Kuduz hastalığının etkeni olan Rabies virüsüne karşı koruma sağlamaktadır.Detayları öğrenmek için makalemizi okuyabilirsiniz.
  5. Mantar Aşısı: Microspora canis etkenine karşı uygulanan aşı 15 gün arayla 2 doz olarak uygulanır. Senelik tek doz tekrarı yapılmalıdır.
Klinik İletişim: 📞 0(212) 607 1700
Konum: 🏥 Google Maps